Дружина президента повідомила про значні успіхи в роботі над харчуванням в шкільних їдальнях

Олена Зеленська відома всім українцям не лише як дружина президента Володимира Зеленського, а і як активна діячка у сфері шкільної освіти, дитячого харчування та культури. Вона активно веде сторінку в Instagram, де публікує останні новини своєї діяльності, останньою з яких став її виступ на форумі "Освіта України 2021".

Олена Зеленська. Фото: скріншот YouTube
Олена Зеленська. Фото: скріншот YouTube

До трибуни Олена Зеленська підійшла, одягнута в смугастий піджак сірого кольору та білу сорочку, доповнивши образ чорною стрічкою, зав'язаною у бант. Волосся першої леді вільно спадає на плечі, а на обличчі якщо і є макіяж, то цього майже не помітно.

Свій виступ дружина гаранта розпочала зі слів про те, що вона дуже хвилюється та подякувала на нагоду висловити свою думку. Вона зазначила, що освіта – це не лише про парти та уроки, а й про людей, що стають дорослими. Вона нагадала відомий вислів: "Ми – те, що ми їмо", і побажала, щоб він став своєрідним девізом, тому що якість навчання, на думку Олени Зеленської, це ще і якість їжі в шкільних їдальнях.

Вона навела результати досліджень ЮНІСЕФ у 216 навчальних закладах у 52 країнах світу з середнім та низьким рівнем доходу, які продемонстрували, що якість харчування впливає не лише на відвідуваність шкіл, а й на рівень навчання в цілому. Тих, хто працює в їдальнях, можна сміливо звати "батьками на півдня", оскільки діти с ними снідають, обідають, формують свої звички, в тому числі харчові.

Надалі ці звички можуть вплинути на формування гарної та щасливої людини, і років через 10 всі українці зможуть побачити ці результати. Олена Зеленська зазначила, що для досягнення позитивних результатів потрібно міняти законодавчу базу, проводити роботу на місцях, просвітницьку роботу. На сьогодні роботу ведуть групи спеціалістів, куди входять, в тому числі дієтологи, дитячі лікарі, технологи, які вже досягли певних успіхів.

На завершення свого виступу Олена Зеленська с милою усмішкою запевнила всіх присутніх, що, з урахуванням всього того, що вже зроблено, це буде грандіозний проєкт. І всі залучені до нього роблять важливу справу на шляху до здорової нації.

В коментарях під публікацією українці написали багато теплих слів, відзначивши важливість намірів першої леді та її чудовий вигляд.

Нагадаємо, раніше Стіна писала, що Володимир Зеленський на свій день народження поділився знімком зі спортзали.

Також повідомлялося, що перша леді Олена Зеленська дала відверте інтерв'ю.

Крім того, дружина президента Олена Зеленська підбила підсумки унікальної новорічної акції.