Багато господинь ретельно підходять до вибору харчових продуктів. Але інколи буває так, що обрати дійсно якісний овоч чи фрукт стає тяжко, і тоді на допомогу приходять лайфхаки, які дозволять обрати найкраще. І наступний лайфхак допоможе вам виявити більш свіжі яблука в магазині або на ринку.

Докладніше про те, який лайфхак допоможе купувати вам якісні яблука, що будуть довго зберігатися, читайте в нашому матеріалі.

Порада полягає в тому, що потрібно купувати яблука зі стеблами. Стебла захищають яблука від проникнення мікроорганізмів і повітря, які можуть призвести до їхнього швидкого псування.

Перед покупкою обов'язково огляньте плоди. Якщо на них немає стебел, то яблука, швидше за все, вже перезріли або пошкоджені.

Щоб яблука залишалися свіжими якомога довше, їх слід зберігати окремо від інших фруктів і овочів. Яблука виділяють етилен, який прискорює процес дозрівання інших продуктів.

Для зберігання яблук підійдуть прохолодне і темне приміщення з хорошою вентиляцією і вологістю. Оптимальна температура зберігання – від 0 до 4 градусів Цельсія. У холодильнику яблука можуть зберігатися до трьох місяців.

Також можна зберігати яблука в паперових пакетах. Папір допоможе зберегти вологу в плодах і захистить їх від пошкоджень.

Не рекомендується викладати яблука в глибоку миску і ставити на журнальний столик або обідній стіл. У такому разі яблука швидше перезріють і почнуть гнити.

Раніше "Стіна" інформувала, як правильно зберігати яблука після збирання врожаю.

Нагадуємо, який сорт яблук ідеально підходить для консервації.