Росія продовжує перекидати свої війська на українські території

За даними Головного управління розвідки, росія розмістила понад 420 тисяч своїх військовослужбовців на тимчасово окупованих українських теренах, особливо в Криму. Про це заявив заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький на форумі "Ялтинської європейської стратегії", пише "Інтерфакс-Україна".

"РФ сконцентрувала понад 420 тисяч військовослужбовців на наших тимчасово окупованих територіях, включаючи Кримський півострів. Ця кількість не включає росгвардію, інші структури, спеціальні підрозділи та силові структури, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях", - зазначив він.

Він підкреслив, що росія має значний військовий контингент в Україні, що включає велику кількість танків, бронемашин, артилерійських систем і ракетних систем залпового вогню.

Проте за словами Скибицького, попри таку потужну військову присутність, росія так і не змогла досягти своєї стратегічної мети – повної окупації України, вже минуло понад півтора року з початку повномасштабної агресії.

Скибицький також зазначив, що росія почала змінювати свої цілі та зараз намагається повністю захопити Луганську та Донецьку області, зосередивши активні бойові дії на напрямках Куп'янськ-Лиман та Мар'їнка-Донецьк. Вони прагнуть досягти хоч якогось завдання та повністю контролювати адміністративні кордони областей.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що на росії склад із паливом пішов під укіс.

Також ми писали, що ворог Україною запускав дрони-камікадзе, відомо про наслідки.

Нагадуємо, що на росії сталася пожежа на стратегічному заводі.