Київщина зазнала масованої атаки ворога

Вночі, 10 вересня, відбулася атака з боку супротивника із використанням ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу "Shahed-136/131". Було зафіксовано пуски 33 дронів у напрямку Київщини. Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ.

"Завдяки активним діям Повітряних Сил України, а також спільній роботі з протиповітряною обороною та іншими компонентами сил оборони було знищено 26 "Shahed-136/131", - йдеться в повідомленні.

За даними мера Києва Віталія Кличка, уламки від падучих дронів впали у чотирьох районах столиці. Так, у Шевченківському районі уламок пошкодив вікно та деякі предмети у квартирі 24-поверхового житлового будинку. Пожежі та постраждалих не було. Також у цьому районі рятувальники впоралися з ліквідацією пожежі на трав'яному покритті та дерев'яних шпал площею 4 кв.м.

У Подільському районі під час падіння уламків було пошкоджено припаркований автомобіль, дорожні знаки та тролейбусні кабелі. Вогню та постраждалих теж не було. Уламки також потрапили на відкриту територію, але пожеж, постраждалих чи пошкоджених споруд не сталося.

У Святошинському районі уламки викликали спалах лав та столів для кемпінгу. Пожежу було ліквідовано на площі 5 кв.м.

У Солом'янському районі уламки впали на проїжджу частину. Там немає постраждалих чи пошкоджених споруд.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що ЗСУ отримають потужні антидронові комплекси.

Також ми писали, що на росії горів найбільший нафтохімічний завод.

Нагадуємо, що Одеську область атакували 25 "шахедів", з'явилися подробиці.