Не треба боятися та виключати хліб зі свого раціону, оскільки він є важливим компонентом щоденного харчування за рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Про це повідомляє "Ю-новини".

Згідно з експертами, рекомендується вживати до 200 грамів якісного хліба, переважно з додаванням цільного зерна і не з білої муки, щодня. Відмовлятися від хліба у прагненні стрункої фігури не варто.

Хліб містить складні або повільні вуглеводи, не очищені від клітковини (на відміну від батонів та булок із білого борошна). Цілозерновий хліб допомагає довше відчувати ситість і запобігати шкідливим перекушуванням.

Один із головних плюсів якісного хліба – амінокислоти, які він містить. У хлібі присутні 18 амінокислот, кожна з яких має корисний ефект.

Наприклад, амінокислота триптофан підвищує настрій та покращує сон, а амінокислота цистин діє як детоксикант та захищає від передчасного старіння.

Хліб також містить вітаміни, включаючи вітаміни групи В, які підтримують роботу серця, вітамін Е, що зміцнює імунітет, а також мінерали, такі як мідь, цинк, залізо, калій, натрій, кальцій та фосфор.

Раніше "Стіна" інформувала, як правильно зберігати хліб у будинку, щоб він не втрачав своїх смакових властивостей.

Нагадуємо, який хліб може спровокувати рак.