Компанія Elo Life Systems розробила натуральний рослинний підсолоджувач, який є 300 разів солодким за цукор, але не містить калорій. Про це повідомляє "seeds".

Цей підсолоджувач отриманий більш ніж з 20 фруктів, таких як кавун або огірок, причому його виробництво легко масштабується. Нещодавно компанія отримала фінансування у розмірі $24,5 млн, які має намір використовувати для розвитку своїх продуктів.

"Наш підсолоджувач дозволяє виробникам харчових і рідких продуктів зменшувати вміст цукру і штучних підсолоджувачів, одночасно покращуючи поживну цінність цих продуктів. Він у 300 разів солодший за цукор, але не має калорій і має чистий смак, що перевершує інші цукрозамінники", - сказав генеральний директор компанії, Тодд Рендс.

Elo Life Systems планує збільшувати постачання свого інноваційного підсолоджувача протягом двох наступних сезонів. Повноцінне використання товару на ринку очікується в 2025 році. Компанія також активно співпрацює з партнерами з розробки рецептів, щоб продемонструвати застосування нового підсолоджувача у різних продуктах.

"Завдяки високій інтенсивності солодощі нашого підсолоджувача та його економічної ефективності, досягнення потрібного рівня солодощі у підсумковому продукті обходиться дешевше, ніж використання звичайного цукру", - додав Рендс.

Новий підсолоджувач Elo можна використовувати у широкому спектрі повсякденних продуктів – від напоїв до закусок, від пластівців та йогуртів до морозива. Тепер продукт доступний у двох форматах: у вигляді рідкого соку з кавуна та порошкової форми, отриманої з відходів цукрових буряків. Очікується, що новий підсолоджувач Elo стане популярним рішенням на ринку, забезпечуючи споживачів насолодою без зайвих калорій.

Раніше "Стіна" інформувала простий спосіб засолювання сала, який стане вашим коханим.

Нагадуємо, як правильно маринувати сало за допомогою соєвого соусу.