Українці можуть оформити нову допомогу на 6 місяців

Різноманітні міжнародні організації долучилися до допомоги українцям, що постраждали від російської військової агресії. Данська рада у справах біженців (DRC) надає українцям допомогу на 6 місяців на суму до 51 тис. грн, повідомляє zayava.info.

Данська рада у справах біженців (DRC) за підтримки Євросоюзу надає цільову грошову допомогу переселенцям для оренди належного житла. Загальний розмір допомоги на родину складає від 39 000,00 до 51 000,00 грн.

Ця допомога розрахована на 6 місяців, суму будуть виплачувати частинами: перша частина (за перші 3 місяці) протягом 1-2 тижнів після схвалення поданої заявки та друга частина (за інші 3 місяці) через 3 місяці після виплати першої частини.

Повідомляється, що програма фінансової підтримки наразі реалізується у Дніпропетровській області, а саме: Кривий Ріг, Жовті Води, Кам’янське, Новомосковськ, Павлоград.

Також вказується, які категорії громадян можуть отримати таку допомогу:

  • Нещодавно переміщені особи, менше, ніж 60 днів;
  • Домогосподарства, які були переміщені з тимчасово окупованих територій та з районів, які піддаються обстрілу і розташовані в межах 30 км від ліній протистояння чи прикордонних районів з росією або білоруссю;
  • Домогосподарства, чиє житло було сильно пошкоджено (неможливо проживати) чи зруйновано через обстріли або інші стихійні лиха (повені, лісові пожежі тощо) після 24 лютого 2022 року.

Для отримання допомоги слід виконати один з критеріїв:

  • домогосподарство вже орендує житло, але через низький дохід та / або через зростання вартості оренди житла або через інші фактори вразливості має труднощі із задоволенням інших базових потреб, що може призвести до виселення тощо;
  • Домогосподарство має щонайменше одне джерело доходу, що дозволяє покрити основні його потреби;
  • перенаправлене командою захисту домогосподарство, повинно отримувати допомогу, навіть, якщо відсутнє відоме джерело доходу, тоді як команда захисту здійснюватиме перенаправлення і подальше спостереження щодо визначення довгострокових рішень.

Для отримання допомоги потрібно відправили запит за цим посиланням.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Кабмін змінив правила завозу гуманітарної допомоги.

Також ми писали, що українцям з маленьким доходом назначать доплати.

Нагадуємо, що українці можуть отримати 25 тисяч доларів допомоги.