Існує думка серед деяких людей, що мінеральна вода не може псуватися, оскільки вона насичена багатьма корисними речовинами, які підтримують її властивості та подовжують строк придатності. Однак насправді, мінеральна вода також може зіпсуватися при певних обставинах.

Детальніше по те, в яких випадках може зіпсуватися мінеральна вода і як цього не допустити, читайте у нашому матеріалі.

Хоча технічно у пляшках з водою немає терміну зберігання, у певному випадку вона може псуватися через порушення умов транспортування і зберігання.

Варто завжди звертати увагу на термін придатності води. Якщо у вас є сумніви щодо якості, можна перевірити її смак і запах. Скляні пляшки забезпечують довший термін зберігання води. Залежно від виробника, термін придатності скляних пляшок може становити 2-3 роки.

Скло забезпечує збереження свіжості рідини та захищає її від негативного зовнішнього впливу. Тому, якщо ви плануєте зберігати воду на тривалий період, краще купувати скляні пляшки.

Цікаво, що навіть після закінчення терміну придатності воду все ж можна споживати, якщо тара, в якій вона зберігається, має незламний герметичний вигляд. Просто переконайтеся в відсутності запаху і смаку. Якщо вода має хімічний або пластиковий запах, то краще утриматися від її споживання.

Потрібно пам'ятати, що як і багато інших продуктів, вода не завжди псується навіть після закінчення терміну придатності.

Мінеральна вода є природним продуктом, що проходить строгий контроль якості й розливається у спеціальних умовах. Теоретично, її можна зберігати нескінченно.

Однак, необережне зберігання може призвести до псування. Важливо забезпечити, щоб пляшки з водою зберігалися в холодному, темному і сухому місці. Вплив сонця і спеки може негативно вплинути на якість води. Газована мінеральна вода має більш тривалий термін зберігання порівняно з негазованою, оскільки вуглекислий газ запобігає росту мікроорганізмів.

Отже, мінеральна вода може зіпсуватися при неправильному зберіганні, але за належних умов навіть після закінчення терміну придатности таку воду вживати можна.

Раніше "Стіна" інформувала, чи можна пити воду, якщо у склянку потрапила муха.

Нагадуємо, як зрозуміти, що ви п'єте мало води, і вам її не вистачає.