Любите готувати? Тоді на вашій кухні точно знайдеться кілька баночок зі спеціями. Але чи є у вас улюблені, які ви додаєте в кожну страву? Або, можливо, ви ще тільки починаєте знайомитися з ними?

У нашому матеріалі ми розповімо про п'ять основних спецій, які обов'язково повинні бути в кожному будинку. Вони додадуть вашим стравам неповторний смак і аромат, а також зроблять їх більш корисними.

Чорний перець

Майже в кожному рецепті використовується цей популярний компонент. Чорним перцем можна приправити абсолютно будь-яку страву, від супів і салатів до м'яса і риби.

Мелений чорний перець робить смак страв яскравішим і насиченішим. Він також містить багато корисних речовин, таких як вітаміни С і Р, мінерали залізо, магній і калій.

Лавровий лист

Лавровий лист - це універсальна спеція, яка підходить для приготування перших, других страв, соусів і консервації. Він має тонкий пряно-солодкуватий аромат і гіркуватий смак.

Лавровий лист додають в супи і бульйони за 10-15 хвилин до готовності, а потім виймають. Він також підходить для маринування м'яса, риби та грибів.

Куркума

Куркума - це яскраво-помаранчева спеція, яка має м'який квітковий смак. Вона часто використовується в індійській і тайській кухні, але підійде і для багатьох інших страв.

Куркума має багато корисних властивостей, таких як протизапальні, антиоксидантні та протиракові. Вона також допомагає покращити травлення й обмін речовин.

Паприка

Паприка - це ще одна універсальна спеція, яка може використовуватися в самих різних стравах. Вона має яскравий аромат і насичений смак.

Паприка багата на вітамін С, а також на вітаміни А, В1, В2, D, РР. Вона також містить мінерали залізо, цинк, селен, марганець і мідь.

Кмин

Кмин - це пряність, яка має насичений аромат і смак. Вона використовується як в цілісному, так і в меленому вигляді.

Кмин підходить для приготування м'яса, риби, овочів, супів і соусів. Він також використовується в кондитерських виробах і в якості приправи до чаю.

Кмин містить багато корисних речовин, таких як вітаміни А, В1, В2, В6, Е, К, мінерали залізо, кальцій, магній, фосфор, марганець і цинк.

Раніше "Стіна" інформувала, як сушити гриби без спеціального сушіння.

Нагадуємо як приготувати унікальну приправу для страв.