Багато людей вважають, що їжу краще їсти гарячою. Однак деякі продукти, такі як крупи, овочі та макарони, краще вживати в холодному вигляді. Це пов’язано з тим, що в холодному вигляді вони краще засвоюються і приносять більше користі для здоров’я.

Детальніше про те, які страви необхідно вживати в холодному вигляді, інформує zdorovia.com.ua.

Рис

Рис – це дієтична крупа, яка містить багато вуглеводів, але мало білків. При цьому в рисі є фосфорна кислота, яка корисна для здоров’я.

Крохмаль, який міститься в рисі, краще засвоюється в холодному вигляді. Це пов’язано з тим, що в холодному вигляді крохмаль перетворюється в розщеплені цукри, які легко засвоюються організмом. Крім того, холодний рис не викликає перевантаження кишківника і сприяє регулюванню рівня цукру в крові.

Картопля

Картопля – це овоч, який також містить багато крохмалю. Варену, запечену або смажену картоплю краще їсти в холодному вигляді, ніж в гарячому. У холодному вигляді крохмаль картоплі перетворюється в розщеплені цукри, які не викликають різких стрибків рівня цукру в крові. Крім того, холодна картопля сприяє очищенню кишківника і може допомогти схуднути.

Макарони

Макарони – це продукт, який містить вуглеводи, білки, натрій, насичені жири та цукор. Однак дієтична клітковина, яка міститься в макаронах, краще засвоюється в холодному вигляді. Це пов’язано з тим, що в холодному вигляді клітковина не розбухає і не викликає утворення газів у кишківнику.

Холодні крупи, овочі та макарони можна їсти в якості основної страви або як гарнір. Вони корисні для здоров’я, оскільки краще засвоюються і не викликають різких стрибків рівня цукру в крові.

Раніше "Стіна" інформувала, як швидко перевірити, чи свіжі яйця в магазині чи ні.

Нагадуємо, як розібратися у написах на шкаралупі яєць.