Коти та кішечки – це милі та грайливі тварини, які є улюбленцями багатьох людей. Вони живуть поряд з нами, сплять поряд, веселять та радують нас своєю присутністю. Однак є й такі породи кішок, які можуть бути небезпечними для своїх господарів, а тим більше для дітей.

Докладніше про те, які породи котів найнебезпечніші, читайте в нашому матеріалі.

Абіссінська кішка

Абіссінська кішка – це одна з найстаріших порід кішок у світі. Вона має характерне забарвлення, який нагадує смуги гепарда. Абіссінські кішки мають енергійний і товариський характер, але вони також можуть бути й агресивними, якщо їх неправильно виховувати.

Мейн-кун

Мейн-кун – це велика порода кішок, яка може досягати ваги до 12 кг. Мейн-куни – це доброзичливі і ласкаві тварини, але вони також можуть бути небезпечними, якщо їх не виховувати належним чином. Мейн-кунам потрібно багато місця для активності, а також вони потребують регулярного догляду.

Сіамська кішка

Сіамська кішка – це ще одна порода, яка часто асоціюється з агресією. Сіамські кішки – це дуже розумні і активні тварини, але вони також можуть бути й територіальними. Сіамських котів потрібно вчити з раннього віку, як поводитися з людьми та іншими тваринами.

Сибірський кіт

Сибірський кіт – це велика порода кішок, яка має розвинений мисливський інстинкт. Сибірські коти – це сильні й витривалі тварини, але вони також можуть бути й агресивними, якщо їх неправильно виховувати. Сибірським котам потрібно багато місця для активності, а також вони потребують регулярного догляду.

Британська короткошерста кішка

Британська короткошерста кішка – це одна з найпопулярніших порід кішок у світі. Британські кішки – це спокійні й ласкаві тварини, але вони також можуть бути й територіальними. Британських котів потрібно вчити з раннього віку, як поводитися з людьми та іншими тваринами.

Загалом, будь-яка порода кішки може бути небезпечною, якщо її неправильно виховувати. При правильному вихованні й догляді навіть кішка з важким характером може стати добрим другом.

Раніше "Стіна" інформувала, як кішка попереджає своїх господарів про небезпеку.

Нагадуємо, чому кішка "цвірінькає" дивлячись у вікно на пташок.