Українців забезпечать нацроумінгом навіть після війни

У Верховній Раді розглядають законопроєкт №9463, яким пропонується залишити нацроумінг у селах після перемоги, запровадити спід-тести та моніторинг швидкості для мобільних операторів. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі голова міністра цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Українці повинні залишатися на зв'язку з рідними та користуватися якісним 4G-інтернетом. Дізнаватись новини, зуміти та обмінюватися файлами зі смартфона прямо в дорозі. Але покращити зв'язок неможливо без комплексних змін у законодавстві", - повідомив міністр.

Так, Федоров навів приклад ситуації на Овдієвій Ниві в Київській області, щоб наголосити на проблемі нерівномірного покриття мобільним зв'язком. У цьому випадку населення стикається з тим, що один оператор надає лише послуги мобільного інтернету, тоді як інший надає лише мобільний зв'язок на околиці.

Як результат, багато людей не можуть перевірити інформацію в інтернеті чи користуватися соціальними мережами у своїх будинках. Щоб скористатися мобільним інтернетом, необхідно вирушити до лісу, оскільки базова станція одного з операторів не охоплює всю територію.

Також глава Мінцифри зазначив, що національний роумінг може бути розв'язання цієї проблеми. Завдяки національному роумінгу українці зможуть користуватися інтернетом та дзвонити своїм близьким, навіть якщо у них відсутнє покриття їхнього власного оператора.

Він також зазначив, що підтримка законопроєкту № 9463 парламентом дозволить продовжити використання роумінгу, що забезпечить якісний зв'язок для мешканців маленьких сіл, який можна порівняти з тим у великих містах.

Нещодавно інформаційний портал "Стіна" повідомляв , що названі програми, які дуже гальмують роботу вашого мобільного телефону, краще від них відмовитись.

Також ми повідомляли, що мобільний оператор Київстар запустив безкоштовний Wi-Fi у бомбосховищах.

Ще "Стіна" розповідала, що у мобільній компанії Київстар порадували клієнтів вигідною пропозицією.