Огірки найбільш комфортно почуваються в теплому і вологому середовищі, а ґрунт повинен бути багатий на корисні мікроелементи і речовини. Про це пише "noviydoctor".

Відомо, що огірки можуть успішно рости у своєму природному середовищі, де органіка знаходиться у свіжому стані. Мета городників полягає в тому, щоб створити аналогічні комфортні умови та збагатити грядку свіжою органічною матерією.

Досвідчені фахівці рекомендують додавати гній великої рогатої худоби у ґрунт. Гній не тільки містить велику кількість корисних елементів та речовин, але й розкладається при високих температурах, що знищує насіння бур'янів та полегшує подальшу роботу. Рекомендується додавати щонайменше 10-15 кілограмів гною на квадратний метр землі.

У разі відсутності гною можна використовувати рослинні залишки з городу для збагачення грядки. Залишки можуть бути покладені на ділянку, що звільнилася, засипані землею і политі водою.

Огірки користуються великою популярністю завдяки своєму неповторному смаку та користі для здоров'я. Зазвичай їх використовують у салатах та для консервації, але також є любителі приготування незвичайних страв, до складу яких входять огірки. Важливим секретом смаку будь-якої страви з огірками є правильний догляд рослин на грядці.

Оскільки огірки походять з тропічних та субтропічних районів Індії, вони віддають перевагу клімату, характерному для цього регіону. Для успішного вирощування культури в Україні, з її неоднорідною температурою та погодою, необхідно приділити достатню увагу догляду за рослиною, включаючи своєчасне підживлення та підготовку до наступних сезонів.

Раніше "Стіна" інформувала, які огірки категорично не підходять для маринування та соління.

Нагадуємо, як врятувати огірки, що вибухнули.