Часте вживання нецензурної лексики може бути пов'язане із серйозним захворюванням. Експерти зазначають, що це явище поширене серед людей. Про це повідомляє "Medicalanswers".

Ключовим чинником використання непристойних слів є контекст виховання, особистий больовий поріг, стреси та інші фактори. Проте вчені попереджають, що часте вживання мату може спричинити розвиток синдрому Туретта. Цей медичний стан характеризується появою мимовільних звукових та рухових проявів у пацієнта незалежно від його бажання.

Дослідження показали, що симптоми синдрому Туретта проявляються регулярно у пацієнтів і найчастіше пов'язані з нецензурною лексикою. Люди, які страждають на синдром Туретта, часто несвідомо починають вимовляти лайки і здійснювати рухи, пов'язані з цими словами. У таких ситуаціях вони усвідомлюють, що їхня поведінка непристойна, але не можуть контролювати її.

Вчені з Єльського університету в США провели дослідження і з'ясували, що понад 10% пацієнтів із синдромом Туретта намагаються керувати своїми емоціями. Коли вони відчувають наближення нападу, вони намагаються піти в окреме місце, щоб не зачепити нікого своїми лайками.

Приблизно 90% із них повідомили полегшення після прояву нецензурних слів. Лікарі також підтвердили, що жоден із досліджуваних пацієнтів у відсутності порушень розумового розвитку.

Вчені також виявили механізм виникнення цього захворювання. Виявляється, у пацієнтів із синдромом Туретта рівень гамма-аміномасляної кислоти у їх мозку підвищений. Ця кислота відповідає за регулювання рухів. В результаті, нейромозкові структури не контролюють активність у тих ділянках мозку, де відбуваються імпульси, що призводить до непотрібної активності та спонтанної мови.

Раніше "Стіна" інформувала, яка каша здатна вивести токсини з організму.

Нагадуємо, з якими продуктами не можна поєднувати гречану кашу.