Ряд українців можуть отримати надбавку до пенсії

Деякі пенсіонери, крім основної виплати, мають додаткові надбавки. Однією з таких надбавок є надбавка за дітей, надбавка за вік та стаж, а також надбавка за донорство. Про це пише "НаПенсії".

Надбавка за дітей нараховується пенсіонерам, які утримують дітей віком до 18 років. Їм доплачують 150 гривень за кожну дитину, додаючи цю суму до пенсій, які вони отримують за віком, стажем та інвалідністю, відповідно до законів України про пенсійне забезпечення та про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Для отримання цієї надбавки необхідно подати заяву до відділення Пенсійного Фонду України та надати пакет документів, що підтверджують особу, родинні стосунки та вік дітей.

У документах також має бути зазначено, що діти перебувають на утриманні заявника. Слід також надати документи, які підтверджують, що заявник не зайнятий на роботі, наприклад, трудова книжка або відомості про відсутність державної реєстрації як підприємця.

До складу пакету документів входять:

  • паспорт пенсіонера;
  • документ, що засвідчує реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • трудова книжка пенсіонера;
  • свідоцтво про народження дітей, які перебувають на утриманні пенсіонера;
  • довідка від відповідних органів про місце перебування чи спільного проживання дітей із пенсіонером.

Надбавка сплачується до досягнення дітьми 18-річного віку.

Якщо пенсіонери, які отримують надбавку на дитину, знайдуть роботу або стануть підприємцями, вони зобов'язані повідомити про це Пенсійний Фонд України. У разі виплата надбавки припиняється.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що тисячі чоловіків можуть опинитися без роботи через вимоги ТЦК.

Також ми писали, що чиновники почали відбирати житло, кому і чому це загрожує.

Нагадуємо, що для жінок в Україні запрацював спеціальний хаб, де допоможуть безоплатно у навчанні, працевлаштуванні та побудові кар'єри.