Перші заморозки обертають природу в миттєвий мистецький шедевр, обсипаючи світ кристалами льоду та надаючи кожному куточку свіжої природи незабутню магію арктичного спокою. Перші заморозки – це тонкі натяки природи, що вже варто «готувати сані», бо час приближається до зими.

І вже цієї ночі деякі регіони України можуть відчути перший подих зими – замороки на ґрунті. В низині лугів, вздовж річок, у ярах та балка Чернігівської, Київської та Житомирської областей з’являться перші кристалики заморозків. Така арктична повітряна маса завітає до нас під впливом антициклону «Patricia», що прямує в нашому напрямку з північної Європи. В цих регіонах температура повітря вночі буде сягати +4 - +9 градусів. На іншій же території країни – до +11 - +13 градусів.

Вдень температура прийнятна по всі Україні. Вона буде триматися в діапазоні від +17 і до +23 градусів. Звичайно, ці показники поступово збільшуються в бік Одещини та Закарпаття – до +28 градусів – тут ще майже літо.

Разом з першими заморозками, синоптики попередили і про надзвичайний рівень пожежної небезпеки на 10 вересня. Будьте обережні!

Раніше, портал «Стіна» вже писав новий церковний календар на вересень. Ознайомтеся!

Також, ми повідомляли, що аномальна погода змусить змінити гардероб.

І нагадуємо, що синоптики вже дали повний прогноз на вересень.