Подарунки є прекрасним способом висловити свої почуття та повагу до іншої людини, але не всі подарунки є однаково приємними. Народні повір'я і прикмети мають свої обмеження та заборони, які стосуються певних предметів, вважаючи їх небезпечними або нещасливими.

Детальніше про те, які подарунки не можна дарувати, читайте у нашому матеріалі.

Наприклад, мило, хоч і корисний гігієнічний предмет, не рекомендується дарувати згідно з народними повір'ями, оскільки його символіка пов'язана з позбавленням від людини або натяком на її брудність. Носовичок, хоч і стильний аксесуар, також не рекомендується, оскільки його оточує певна негативна символіка, пов'язана з горем і сльозами.

Булавка або шпилька, як невеликі та прості предмети, також вважаються несприятливими подарунками згідно з народними повір'ями, оскільки їх символіка пов'язана з ревнощами, плітками або колючими проблемами. Ніж, хоч і корисний інструмент, не рекомендується дарувати, оскільки його символіка пов'язана зі сварками, насильством або ворожнечею.

Також не рекомендується дарувати годинник, бо він символізує плин часу, старість і навіть смерть. Але якщо ви все ж таки вирішили подарувати годинник, то за нього потрібно отримати відкуп - декілька копійчин підійдуть.

Тому перед тим, як обрати подарунок для когось, важливо враховувати смаки та уподобання отримувача, а також звертати увагу на народні прикмети та повір'я. Важливо, щоб подарунок радував та не викликав негативних асоціацій у людини, якій він призначається.

Раніше "Стіна" інформувала, які прикмети свідчать про те, що дівчина незабаром вийде заміж.

Нагадуємо, що небезпечно викидати на смітник згідно з прикметами.