Людям, які приділяють увагу своїй фігурі та здоров'ю, рекомендують уникати споживання курячої шкіри. Саме куряче м'ясо вважається одним з найкорисніших і доступних продуктів за своєю ціною. Багато українців споживають його щодня, оскільки з нього можна готувати безліч різних страв, від пиріжків та пирогів до котлет, салатів та багатьох інших страв.

Детальніше про те, яку частину курки вживати найкорисніше, читайте у нашому матеріалі.

Проте привабливість курячого м'яса не обмежується його доступністю; воно також містить численні корисні мікроелементи, що сприяють здоров'ю. Куряче м'ясо містить вітаміни А, С, Е, групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В9), а також низьку кількість вуглеводів і жирів. Такі характеристики роблять його незамінним у здоровому і дієтичному харчуванні.

Найкориснішою частиною курячої тушки вважається біле м'ясо - грудка. У ній майже немає жирів, цукру або крохмалю, а також вуглеводів. Це надає їй глікемічний індекс нуль. Тому приготування курячої грудки краще зводити до варіння або запікання в духовці з мінімальною кількістю спецій, жиру та інших добавок.

Але дієтологи вважають, що з крилець, стегенця та ніжок теж можна приготувати смачні та корисні страви. Єдине, потрібно уникати смаження у шкірі з великою кількістю олії та приправ. Найкращими способами приготування для цих частин курячого м'яса є зварювання на пару або запікання з овочами у духовці.

Раніше "Стіна" інформувала, як з однієї курки приготувати повноцінний обід з 5 різних страв.

Нагадуємо, як правильно маринувати курку перед приготуванням.