В Україні знову відкривають пункти "Незламності"

Минулого року, коли російські окупанти почали гатити по енергетичній системі України й в містах годинами не було світла, урядовці почали відкривати пункти "Незламності". Цієї осені їх знову відкриють з жовтня, повідомляється у Telegram-каналі Труха Кропивницький.

Містян проінформували, що вони вже готові до експлуатації й у наступному місяці запрацюють. У таких місцях будуть запаси продуктів та води, щоб люди могли у разі тривалого вимкнення електроенергії прийти, випити гарячого чаю, зарядити гаджет, погрітися.

Минулої осені та зими такі центри рятували громадян у непрості часи, коли були регулярні вимкнення світла щоденно протягом майже 6 місяців — з жовтня 2022 року по лютий 2023 року.

Чимало експертів як у політиці, так і у економіці прогнозують, що російські окупанти знову можуть вдатися до сценарію масованого ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури.

Тому, на місцях чиновники вже готуються до ймовірних вимкнень світла й відновлюють роботу таких пунктів для людей.

Оскільки руйнування, завдані ворогом не вдалося у повному обсязі ліквідувати, зима й так буде, скоріш за все, для населення непростою.

Тому, українцям теж потрібно вже зараз зробити деякий запас їжі простого приготування, мати завжди питну воду в оселі на випадок, якщо й воду вимкнуть.

Щоб під час віялових вимкнень електроенергії бути на зв'язку та мати змогу читати новини, дітям вчитися, а дорослим працювати, варто задуматися над придбанням як мінімум павербанка. Якщо дозволяє бюджет, варто купити генератор, який може забезпечити струмом весь будинок.

Тоді ніякі вимкнення світла не будуть страшні, як і холод, оскільки можна навіть обігрівати будинок. Минулого року коли почалися атаки ворога по енергосистемі, вони відразу злетіли у вартості. Тому, варто зробити таку покупку зараз.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що з жовтня у деяких областях України вводять графіки вимкнення світла.

Також ми писали, що економіст Олег Попенко вказав на ще одну проблему, окрім графіка вимкнення світла.

Нагадуємо, що у Енергоатомі зробили заяву щодо вимкнень світла восени населенню.