Вживання зіпсованих яєць може стати причиною серйозних харчових захворювань, тому важливо завжди перевіряти яйця на свіжість перед використанням.Є кілька способів перевірити яйце на свіжість.

Детальніше про те, як розпізнати зіпсовані курячі яйця, читайте в нашому матеріалі.

Перш за все, ви можете підготувати миску з водою та обережно покласти яйце в неї. Якщо яйце опускається на дно і лягає на бік, то воно свіже і безпечне для споживання. Однак, якщо воно стоїть вертикально на дні або плаває на поверхні, це означає, що воно зіпсувалося і краще його не вживати. Зіпсовані яйця плавають через виходження повітря в середині шкаралупи.

Крім того, ви можете розбити яйце, щоб додатково перевірити його свіжість. Свіже яйце має густий білок, який тримається округлій формі, а жовток має яскравий помаранчевий колір. Якщо білок розривається легко, а жовток виглядає рідким або затемненим, це ознаки того, що яйце втратило свою свіжість і не рекомендується його вживати.

Також, перевіряючи яйце на запах, можна визначити його свіжість. Свіже яйце повинно мати мало помітний або нейтральний запах. Якщо відчувається сильний, неприємний запах, який нагадує запах сірки або тухлого, це свідчить про зіпсування яйця і воно краще позбутися його.

Не забувайте, що зіпсовані яйця можуть містити шкідливі бактерії, які можуть спричинити харчове отруєння. Тому, якщо у вас виникають сумніви щодо свіжості яйця, найкраще його не вживати. Завжди купуйте яйця у надійних джерелах і зберігайте їх у холодильнику для збереження свіжості та безпеки.

Раніше "Стіна" інформувала, як розібратися у написах на шкаралупі яєць.

Нагадуємо, як правильно варити яйце пашот.