Фізики розглядають можливість того, що час насправді не існує. Це відкриває нові перспективи, які потрібно серйозно розглянути. Про це пише "SciTechDaily".

Сем Барон з Австралійського католицького університету вважає, що сьогодні фізика переживає серйозну кризу. Упродовж минулого століття люди намагалися пояснити закони Всесвіту, використовуючи дві провідні теорії - загальну теорію відносності та квантову механіку.

Квантова механіка, за словами експерта, добре описує, як працює світ частинок і взаємодія між ними. Загальна теорія відносності, зі свого боку, описує гравітацію і рух об'єктів у просторі. Обидві теорії є досить добрими, але при детальному розгляді вони суперечать одна одній. Вчені прийшли до висновку, що настав час замінити ці теорії новою.

Одна з таких нових теорій - "квантова гравітація". Ця теорія може замінити попередні, зберігаючи основні концепції. Нова теорія повинна розкрити природу гравітації на найменшому масштабі.

Фізики пропонують різні варіанти, але особливо популярною стала петлева квантова гравітація. Згідно з цією теорією, простір і час складаються з невеличких дискретних фрагментів, відомих як "петлі". Однак, варто зазначити, що ця теорія виключає існування часу.

Якщо ця теорія дійсно правдива, яким буде життя у світі, де час не існує? Здається, що це буде нереально. Люди завжди планують своє майбутнє, виходячи зі знань про минуле. Якщо часу не існує, це може призвести до зупинки всього світу. Однак, вихід з цієї ситуації можливий.

Раніше медики назвали найшкідливіший сир: чим він небезпечний.

До цього вчені розкрили секрет довголіття: названо 7 продуктів, які продовжать життя.

Ще ми писали про продукти, які повинні завжди бути присутніми в раціоні: названі найкорисніші каші.